Консервирана храна за кучета

Консервирана храна за кучета и вашият домашен любимец

Ако си позволим термини от друга индустрия, то спокойно можем да кажем, че днешните храни за кучета са получили драстичен фейслифт. Можете да сервирате на кучето си смес от говеждо, агнешко. Пилешко и питателни зеленчуци, зърнени храни и всички те играят основна роля в осигуряването на балансирано хранене за вашето куче през всички етапи от живота му. Въпреки че сухата храна за кучета често се смята за по-здравословен вариант за хранене, мократа храна за кучета е също толкова здравословна. Ето защо:

1. Разнообразие

И мокрите и сухите храни са еднакво полезни за кучетата. Мокрите храни за кучета често имат аромат и вкус, които могат да накарат някои придирчиви кучета да се хранят постоянно. Освен това мокрите храни за кучета се предлагат в много повече вкусови варианти. Текстури и форми, отколкото сухите храни, което може да осигури разнообразни преживявания по време на хранене.

2. По-лесно за дъвчене

Много стопани на домашни любимци избягват да предлагат консервирана храна за кучета на своите домашни любимци. Те се притесняват, че не дават на кучетата си адекватно хранене или че консервираната храна вреди на зъбите на кучето. Висококачествената мокра храна може да предложи на вашия домашен любимец, като балансирано хранене, за да поддържа здравето му през всички етапи от живота му. Ветеринарите казват, че храненето на вашето куче с консервирана кучешка храна няма да навреди на зъбите или венците му. Всъщност, за по-възрастни кучета с проблеми със зъбите или венците, мократа храна може да е по-лесна за ядене, отколкото сухата.

консервирана храна за кучета
3. По-дълго съхранение

Потърсете марки консервирана храна за кучета в зоомагазин Кучеландия, които предлагат пълноценно и балансирано хранене. Балансът между здравословни меса, зеленчуци, зърнени храни, витамини и минерали са гаранция за вкусна и здравословна храна. Говеждо, агнешко, пилешко месо, както и здравословни зърнени храни и зеленчуци ще предложат на вашето куче пълноценно хранене чрез хранителните си вещества. Консервиранта храна за кучета в неотворени торбички и консерви може да има дълъг срок на годност, но не забравяйте да ги сложите в хладилника след отваряне.

Кога да сервирате суха храна за кучета?

Докато мократа и сухата храна са еднакво питателни, може да има причини, поради които може да искате да предложите на кучето си суха храна за кучета. Сухата храна може да бъде по-лесна за порциониране, особено когато използвате грамова везна за претегляне на храната. Сухата храна може да бъде закупена и в по-големи торби, което може да бъде по-удобно за стопаните на домашни любимци с кучета от големи породи. И ако кучето ви е вегетарианец, сухата храна е по-подходяща. Тъй като мократа храна ще се развали в рамките на четири часа след сервиране, ако бъде пропусната.

Защо не и двете?

Смесеното хранене смесва мокра и суха храна в ежедневието на вашето куче. Така че то получава по малко и от двете всеки път, когато посещава купата си. Само не забравяйте, че смесването означава, че ще се развали по-бързо, така че всяка неизядена смес не трябва да бъде предлагана отново. Някои стопани на домашни любимци избират да хранят със суха храна сутрин и предлагат на кучето си консервирана храна за кучета през нощта. Това обхваща всички ваши основни принципи на хранене и осигурява на вашето куче известно разнообразие, като може да добавите и вкучсно лакомство за кучета.

Към началото