Суха храна за кучета

Суха храна за кучета. Може ли суха храна за кучета да причини проблеми със стомаха?

Подуването е един от стомашните проблеми на кучетата, които включва състояние, където стомахът се обръща и се блокира. Суха храна за кучета. Два до шест часа след хранене стомахът на кучето се пълни с течност и газове, като понякога се усеща като опънат барабан. Като резултат се получава, отделянето на твърде много слюнка и неуспешни опити за повръщане. В много случаи се стига до опити да се яде трева и в крайна сметка може да се стигне до пълна отпадналост и колапс.

Поглъщането на храна може да доведе до проблеми свързани със стомахаи подуване.

Кучетата не дъвчат храната, както ние. Те са ограницени в този аспект на храненето, защото чисто физически те не могат да го правят, поради челюстите и зъбите си. Проблемите, свързани със стомаха, често идват от закупената храна за кучета в търговската мрежа. Кучетата са месоядни животни. Храносмилателната им система е създадена да смила месо и се нуждаят от минимум 40 (50% или 60% е по-добре) процента протеин в храната си.

Сухата храна за кучета съдържа между 18 до 32 процента протеин, а останалите вещества са въглехидрати. Неестествените преработени въглехидрати са склонни да останат в стомаха по-дълго, тъй като не се усвояват лесно от организма на кучето.

Състав на сухата храна за кучета

Суха храна за кучета
Суха храна за кучета

Всяка суха храна за кучета е съставена предимно от въглехидрати и е известна с разширяването на стомаха на кучето. Особено когато се пие вода след храненето. Като съвет се дава, това да опитате да накиснете сухата храна за кучета във вода, преди да я предложите на любичеца си. Колкото по-дълго се накисва, толкова повече ще набъбнат гранулите на храната, като може да достигнап приблицително троен размер.

Наличието на голямо количество зърнени храни или скорбяла в сухата храна за кучета  не е най-доброто нещо за кучетата. За съжаление, голяма част от марките суха храна за кучета в търговската мрежа, съдржа точно такъв тип състав. За щастие има няколко качествени пълнозърнести сухи храни за кучета, които са много полезни за кучетата. Всички знаем колко е важно за нас, хората, да пием много вода през целия ден и бъдете сигурни, че това е така и за нашите домашни любимци. Добавянето на вода към менюто суха храна за кучета е лесно, а и така осигуряваме здравето на нашите домашни любимци.

Добавяне на вода към сухата храна

Особено важно е да се прибавя вода когато кучетата се хранят предимно със суха храна за кучета, базирана на зърна. Ползите от добавянето на малко вода в купата им са твърде големи, за да се игнорират. Поддържането на нашите домашни любимци добре хидратирани и с постоянен достъп до вода е добре както за тяхното здраве, така и за нашето. Така че добавянето на малко филтрирана вода към купата им за вечеря е лесен начин да ги накарате да пият повече вода и да останат хидратирани. Дехидратацията може да причини дисбаланс в хранителните вещества, което може да повлияе негативно на почти всеки орган в тялото им. Кръвообращението също страда, а възможността от инфекции на пикочната област се увеличава драстично.

Добавянето на вода към сухата храна за кучета е едно от най-добрите неща, които можете да направите. Така помагате на вашия домашен любимец да остане пълен с вода и здрав. Хлябът се разширява и освобождава миризма, което може да увеличи интереса на вашия домашен любимец към храната и в последствие да преяде.

Някои домашни любимци предпочитат мократа храна за кучета пред сухата, така че добавянето на вода към зърната може да помогне за увеличаване на интереса на кучето ви към вечерята. Навлажнените зърна на сухата храна са по-лесни за дъвчене и домашният любимец ще има по-приятно изживяване при хранене, което може да подобри интереса към храненето.

Към началото