Храна за малки кучета

Каква храна за малки кучета да използваме?

Може да са малки, но кучетата от дребни породи се нуждаят от много енергия. За да я получат, трябва да се хранят с подходяща за рамерите, породата и възрастта им храна за малки кучета.

Защо малките кучета са различни от големите?

Малки кучета

Кучетата от дребни породи имат по-малки стомаси и трябва да получават порции с подходящ размер за оптималното им тегло. Въпреки това, малките породи кучета обикновено се нуждаят от повече енергия от средните и големите породи кучета.

Малките породи кучета са склонни да живеят около два пъти по-дълго от големите породи, което ги прави по-податливи на определени здравословни проблеми, свързани с възрастта. И накрая, кучетата от дребни породи понякога са по-придирчиви, към това с което се хранят. За това за тях се избира специална храна за малки кучета.

Малки кучета, големи калории

Със своята висока нужда от енергия и метаболизъм, малките кучета могат да изгарят храната по-бързо от по-големите кучета. Килограм за килограм, малките кучета всъщност се нуждаят от повече калории, отколкото по-големите породи, така че специалната храна за малки кучета ще гарантира, че вашият малък приятел получава достатъчно гориво, за да води пълноценен живот.

Също така, може да се наложи, вашето малко куче да яде по-често, за да покрива дневните си калориини нужди. Вашият ветеринарен лекар може да препоръча колко често и по колко да храните вашето малко куче.

И така, какво трябва да ядат малките кучета?

Потърсете храна с етикет „малка порода“, „порода играчка“ или подобни фрази. Тази специална храна за малки кучета се предлага на парчета с размери за по-малките челюсти на вашето куче и има по-висока концентрация на мазнини и протеини за енергия.

Храната за кучета от дребни породи може също да включва съставки, които поддържат имунната система на вашето дребно куче, включително антиоксиданти, витамин Е и бета-каротин.

Хранителни насоки за малки кучета

• Малките кучета са по-склонни да развият определени здравословни проблеми, включително затлъстяване, проблеми със зъбите и заболявания на кожата и козината. За да предотвратите тези проблеми, преди да започнат, изберете висококачествена храна със здравословни съставки.

• Малките кучета имат малки уста. Уверете се, че гранулите на храната им не са твърде големи, за да могат да дъвчат удобно.

Към началото