Коя е най-добрата суха храна за кучета?

Коя е най-добрата суха храна за кучета?

Храненето на кучето е в основата на неговото здраве. Затова в никакъв случай не разчитайте на реклами или препоръки от приятели. Отделете внимание на храната на Вашето куче, запознаайте се, проучете добре коя е най-добрата и подходяща храна за домашния Ви любимец. Всяко едно куче е индивидуално, което означава, че изисква индивидуален подход към храненето. За да бъде Вашето кучето здраво, красиво и щастливо, е важно да се вземат предвид всички нюанси на правилната му храната . В тази статия говорим за сухата храна за кучета.

Какво е суха храна за кучета

Днес на пазара има голямо разнообразие от сухи, пълноценни храни за кучета. И затова е много лесно е да се объркате в такова голямо разнообразие. Всички храни за кучета са разделени на следните категории:

Икономична класа.

Това е евтината кучешка храна. Тя се основава на не винаги здравословни продукти – това могат да бъдат отпадъци от производството на месо, карантии, костно и зеленчуково брашно, мазнини, различни добавки, които създават усещане за ситост. Както и ароматизиращи добавки, които, вече на всички им е ясно, че предизвикват пристрастяване на кучетата.

Предимството на тази храна е нейната цена. Но, в същото време, липсата на естествено месо и други важни, хранителни компоненти за кучето, я прави изобщо не полезна за тях.

Премиум клас.

Стабилната „среда“ премиум клас храна за кучета е много по-здравословна за кучетата от евтината. Количеството месо, естествени месни продукти тук е приблизително 30%. Останалото са странични продукти, зърнени храни, зърнени храни, зеленчуци. Броят на безполезните пълнители, които предизвикват усещане за ситост, но не носят никаква полза, е минимален. Въпреки това, някои производители добавят подобрители на вкуса, които отново водят до пристрастяване. Малко вероятно е те да навредят на възрастни кучета, но на кученцата не трябва да се дава това.

Супер премиум клас и холистик.

Това са най-скъпите храни за кучета, състоящи се изцяло от натурални продукти в оптималното за кучето съотношение. Основата на такава храна е чисто месо (или птиче, риба – в зависимост от конкретната линия на вкуса). Добавят се и натурални зърнени култури, зърнени култури, зеленчуци и мазнини в правилното за животното съотношение. Често такива фуражи се обогатяват с витамини, минерални добавки, лечебни билки, горски плодове и др. В тази храна за кучета няма никакви изкуствени добавки.

Коя е най-добрата суха храна за кучета?
Към началото