Съставът на кучешката храна трябва да включва:

Съставът на кучешката храна трябва да включва.

Състав на кучешката храна:

  1. Белтъчини е кучешката храна. Качеството на протеините и тяхното процентно съдържание е основната характеристика на фуража.
  2. Мазнини. При производството на фуражи се използват животински мазнини с високо съдържание на мастни киселини. Могат да се използват и растителни мазнини, намиращи се в царевица, соя и др.
  3. Зърнени храни. Не винаги са включени, но кафявият ориз и ечемикът са здравословни зърнени храни. Бял ориз, но има много по-малко хранителни вещества. Овесът е здравословно зърно, но може да причини лошо храносмилане при куче.
  4. Други съставки. Яйцата са по-добри под формата на цяло яйце, отколкото яйчен прах. Добре е, ако във фуража присъстват плодове, плодове, зеленчуци, билки, мая, водорасли, глюкозамин, хондроитин, минерали, витамини, пробиотици – те служат като помощни витамини.
  5. Въглехидрати. Най-голямото им количество се намира в зърнените продукти, картофите и морковите.

Помнете за кучешката храна:

Високото съдържание на мазнини води до затлъстяване, заболявания на сърдечно-съдовата система, а високото съдържание на протеин води до различни бъбречни заболявания. Балансът в храната е важен за здравето на кучето.

Ако се съмнявате в избора, свържете се със специалист или разберете отзивите на собствениците, които съдържат животно от същата порода като вашата. В крайна сметка, избирайки правилната храна, можете да осигурите на кучето балансирана диета и значително да подобрите благосъстоянието на домашния любимец, защото добрата, висококачествена храна е не само храна, но и отлична превенция на много заболявания.

На пазара на терапевтични храни за кучета са се доказали марки като Acana, Royal Canin, Hill’s, Purina ProPlan, Optimeal и др.. Всички тези производители имат отдели за изследване и развитие, които работят целенасочено за подобряване на храните за домашни любимци. На първо място, трябва да се разбере, че лечебните фуражи като цяло са тонизиращи и допринасят за възстановяването на животни, страдащи от различни видове заболявания.

Лечебна или медицинска храна за кучета

Подкрепата за животни според изброените показания се извършва поради наличието в този вид терапевтичен фураж на голямо количество витамини и минерални компоненти.

Видове лечебни фуражи за животни, страдащи от заболявания като:

  • стомашно-чревни заболявания, гастрит, ентерит и колит, заболявания на панкреаса, като панкреатит и недостатъчност на неговата екзокринна функция;
  • от хронично бъбречно заболяване;
  • също и ако домашният любимец има захарен диабет
  • от заболявания на опорно-двигателния апарат;
  • от сърдечно-съдови заболявания.

Между другото, видът на лечебната храна за кучета може да се припише и на тези, които предотвратяват зъбни заболявания, като кариес, зъбен камък, потъмняване на зъбния емайл, появата на лош дъх.

Всяка от тези емисии има набор от компоненти, присъщи само на нея. Пример за това е лечебната храна за кучета със сърдечни заболявания. За поддържане на сърдечния мускул храната им е обогатена с голям брой минерали като калий и магнезий; аминокиселини таурин и L-карнитин; докато съдържанието на натрий и хлор е намалено.

Укрепващите кучешки храни се използват за хранене на животни, отслабени след заболяване или операция, бременни жени, за укрепване на тялото на животните през периода на пролетно бери-бери, възрастни кучета и котки, както и склонни към наднормено тегло.

Съставът на кучешката храна трябва да включва:
Към началото