Видове храна за кучета

Видове храна за кучета

Суха (гранулирана) храна е най-разпространения от видове храна за кучета

Видове храна за кучета.: Сухата храна за кучета е призната за доста балансирана диета, в която са избрани всички необходими за тялото вещества. Като мазнини, протеини, въглехидрати и витамини. Специално разработените формули за съхранение на такава храна не съдържат консерванти, хормони и подобрители на вкуса и рядко предизвикват хранителни алергии. Има храни за кучета и храни за котки, които са специално формулирани за определена порода и съставът им отговаря на всички специални нужди на домашните любимци от тази порода.

Консервирани храни.

Консервираните храни за кучета, предназначени за основно хранене, имат балансиран стандартен състав. Подходящи са за ежедневна употреба в диетата на кучета и котки. Въпреки че опитни животновъди не препоръчват напълно преминаване към мокра храна. Поради съдържанието на влага такава храна губи част от хранителната си стойност в сравнение със сухата храна, животното е по-малко наситено с нея.

Полувлажна храна.

Полувлажните храни за кучета са пакетирани в малки опаковки. Този вид храна е почти 50% вода, а освен това има високо съдържание на захар, което може да доведе до затлъстяване и проблеми с устната кухина. Такива показатели не са подходящи за куче, но за котка е много по-подходящо поради характеристиките на храносмилането.

Категории храни за кучета

Храната от икономична класа е с най-нисък рейтинг.

Факт е, че за производството му производителите използват нискокачествени продукти, аромати и изкуствени добавки. Не се препоръчва да го използвате постоянно, може да предизвика пристрастяване и дори да причини някаква вреда на тялото. Колко добри са тези храни? Отговорът е прост: поради тяхната наличност те могат да бъдат закупени във всеки магазин на най-ниски цени. Вярно е, че прегледите на много собственици на домашни любимци, закупили този клас храна, ви съветват да помислите внимателно, преди да решите да спестите от здравето на вашия четириног приятел.

Премиум храната има добър рейтинг сред купувачите, които се грижат за здравето на своите домашни любимци.

Те са доста балансирани и съдържат минимум изкуствени добавки в състава си и тези фуражи рядко причиняват алергии и практически не причиняват никаква вреда на тялото. Естествените съставки се използват за приготвяне на първокласни фуражи – месо, риба, птици и зърнени храни.

Супер премиум храната

Тя е с най-високо качество и може да включва говеждо, агнешко, пилешко и пуешко месо, сьомга и първокласни зърнени храни. В допълнение, в състава на фуража от клас „супер“ няма оцветители. Също и изкуствени добавки, което ги прави абсолютно безвредни за тялото на животното.

Видове храна за кучета
Към началото