Възрастта на домашния любимец като критерий за храна

Възрастта на домашния любимец като критерий за храна

Възрастта е друг важен критерий за избора на правилната кучешка храна. Нуждите от калории, витамини и минерали при малките кученцата и по-възрастните кучета са различни. Нуждите на бременни и кърмещи женски кучетасъщо се различават.

  • Здравен статус.

В случай на здравословни проблеми, хронични заболявания, трябва да нахраните животното с терапевтична храна. Препоръчва се от ветеринарен лекар въз основа на точна диагноза, след преглед и анализ. Абсолютно невъзможно е сами да предписвате лечебна храна, защото ви се струва, че кучето е болно от нещо!

  • Плодовитост.

Кастрацията/кастрацията на куче определено внася промени в неговото хранене. Също така е необходимо да се вземат предвид характеристиките на самия вид кучешка храна. Това се отнася до твърдостта, както и до размера на гранулите. Колкото по-малко е кучето, толкова по-малки трябва да са гранулите. Големи и твърди ще му бъдат трудно за гризане. И обратно – представителите на едрите породи се хранят с едра храна.

Оценка на суха храна за кучета

Bosch

Супер премиум храна за кучета, произведеноа в Германия. Съставът на тази хранавключва само естествени съставки: месо, ориз, зърнени храни, зеленчуци. Процентът на естествен животински протеин е висок в нея. В създаването на тази марка храна за кучета участват ветеринарни лекари, които знаят какво е най-добро за кучето.

Брит

Премиум кучешка храна от чешко производство. Има оптимално съотношение цена-качество. Съставът, в допълнение към естественото месо, включва ориз, ечемик или царевица, рибно брашно, яйчен прах. Всички добавки са съвсем натурални. Не се използва и съдържа соя, която на практика е вредна за животните.

Happy dog

Кучешката храна на тази марка се произвежда от малък семеен бизнес в Германия. За производството й се използват само натурални фермерски продукти.

Особеността на марката кучешка храна е в нейните уникални рецепти, които нямат аналози в света. Смилаемостта на такава диета е 90%. Производителят произвежда кучешка храна само и единствено от първокласен и суперпремиум клас.

Възрастта на домашния любимец като критерий за храна
Към началото