Ето с какво може още да се храни кучето, което може и човек.

Ето с какво може още да се храни кучето

Поради различната храносмилателна система на нашите домашни любимци, не всичко което ядат хората е полезно за тях. Ето с какво може още да се храни кучето. Вече споменахме някои от храните, които са подходящи, но нека да разгледаме и някои други.

Ето с какво може още да се храни кучето, което може и човек.

Риба – Сьомгата, скаридите и рибата тон са безопасни за хранене на кучета и са добри източници на протеин. Сьомгата и рибата тон са богати източници на омега-3 мастни киселини, които могат да помогнат за поддържането на имунната система, козината и кожата на кучето здрави. Витамините от група В в скаридите също могат да помогнат за поддържането на храносмилателната система на кучето и да насърчат здравословното кръвообращение. Важно е да сготвите рибата, преди да нахраните на кучето си с нея, тъй като необработената риба може да съдържа вредни паразити.

Пиле – Обикновеното, варено пиле без подправки е добър вариант, когато кучето има разстроен стомах.

Свинско – Неподправено, варено свинско месо е безопасно за ядене от кучета. Въпреки това, те трябва да консумират само малки порции свинско месо, тъй като високото съдържание на мазнини е трудно за усвояване от кучетата и може да причини възпаление и панкреатит. Въздържайте се от хранене на кучета с бекон или преработена шунка. Те съдържат доста сол, а това не е полезно за кучетата.

Храни безопасни храни за нашите кучета.

Банани – Кучетата могат да ядат банани също в умерени количества. Те са пълни с магнезий, който е важен за доброто здраве на костите. Поради високото си съдържание на захар, бананите могат да бъдат лакомство за кучетата, но е хубаво да се хапва само от време на време.

Краставици – Краставиците са безопасна, нискокалорична закуска за кучета и могат да бъдат добър вариант за тези с наднормено тегло. Краставиците също съдържат много витамини и минерали, като витамин К.

Зелен боб – Обикновеният зелен фасул е добра, здравословна закуска за кучета. Те са източник на протеини и също така съдържат калций , желязо и витамин К. Кучетата могат да ядат зелен фасул варен или суров. Въпреки това избягвайте да подправяте и първо нарежете боба, за да предотвратите задавяне на кучето.

За да обобщим, много от храната за хора е подходяща и безвредна за кучетата, но в малки количества. Подправките също не са препоръчителни, за да запазим храносмилателна система на нашето куче здрава.

Ето с какво може още да се храни кучето, което може и човек.
Към началото