Как да изберете най-правилната храна за Вашето куче – 1

Как да изберете най-правилната храна за Вашето куче - 1

Ако изберете храна за Вашето куче, която е с големи гранули, тя може да се окаже твърде трудна за малко куче. Немският дог например се нуждае от повече калций от кокер шпаньол на същата възраст, поради което тези видове кучешка храна за кучета с различни размери са най-добрият избор за грижовни стопани.

Начин на живот и храна за Вашето куче.

Когато избирате храна, не можете да пренебрегнете начина на живот на вашия домашен любимец. Ако животното е услуга или постоянно ходи, играе, той се нуждае от храна за активни кучета. По правило такъв продукт има надпис „Активен“ или „Енергия“ върху опаковката. Храната ще даде допълнителна енергия, ще поддържа тялото, отслабено след заболяване, стрес и ще помогне на кучките да се възстановят след хранене.

Ако Вашият домашен любимец спи през повечето време на легло или в шезлонг, , излиза на кратки разходки, можете спокойно да купите храна за кучета с нормално ниво на активност. Обикновено те са подписани „Нормално“ или „Стандартно“. За кучета, които са загубили предишната си форма и са склонни към затлъстяване, е подходяща Light храна.

Класове на кучешката храна.

Сухата храна за кучета е разделена на класове. Най-популярните и рекламирани са кучешките храни от икономична класа. Въпреки това е по-добре да обърнете внимание на премиум и супер-премиум клас. Те се различават не само по цената, но и по качеството на съставките, включени в състава. Премиум и супер премиум кучешките храни съдържат висококачествен протеин и минимум зърнени храни (някои храни изобщо ги няма), както и безвредни консерванти. По правило кучешката храна от икономична класа се правят от остатъци от други фуражи или странични продукти, нискокачествени зърна, соя.

Ето защо е по-добре незабавно да нахраните Вашия домашен любимец с висококачествена храна, за да избегнете здравословни проблеми в бъдеще. Между другото, добрите храни за кучета имат по-висока хранителна стойност и следователно дори малка порция ще задоволи напълно дневната нужда от хранителни вещества.

Най-добрата храна за Вашето куче тук.

Как да изберете най-правилната храна за Вашето куче – 1
Към началото