Как да разберете дали кучешката храна е наистина добра

Как да разберете дали кучешката храна е наистина добра?

Класификацията, която разделя кучешката храна на икономични, премиум и супер-премиум класове, е условна и не е регламентирана на законодателно ниво. Следователно надписите върху опаковката остават на съвестта на производителя. Също така е грешка да се фокусирате само върху цената. Най-скъпото не означава най-високо качество. И има евтини фуражи, състоящи се изключително от естествени съставки.

Това, върху което трябва да се съсредоточите преди всичко, е съставът на храната за кучета:

Компонентът, който е посочен първи в списъка на състава, е преобладаващ по обем. Следователно храната, където зърнените храни и зърнените култури са на първо място, не са много полезни за кучетата. По-добре изберете кучешката хранас най-много месо.

Трябва също да обърнете внимание на формулировката. Например „животински продукти“ в състава може да бъде почти всичко, както и „животински протеин“. Съмненията относно състава са причинени от компоненти, обозначени като „пилешко“ или „агнешко“. Каква част се има предвид? Месо или само кожа, хрущял? Съставките с добро качество са ясно и прозрачно изброени: „прясно агнешко месо“, „дехидратирано пилешко месо“, „патешко месо“ и др.

Не всички хранителни съставки са еднакво полезни за кучетата.

Например „протеин от растителен произход“ е съмнителна формулировка. Също така си струва да откажете хранене, където се добавя един или друг растителен глутен. Ако съставът включва растителни масла, трябва да се посочи кои: ленено, маслиново и др.

Различни съмнителни хранителни добавки в състава едва ли са полезни за животното, особено ако има твърде много от тях. Технологичните добавки, например, увеличаващи срока на годност на продукта, са във всяка храна. Трябва обаче да погледнете съотношението на „неразбираемите думи“ и естествените съставки.

Съставът на храната за кучета трябва да започва с месни съставки и да съдържа възможно най-малко неясни формулировки. Само конкретно указание за конкретни продукти. В този случай можете да разчитате на факта, че храната за кучета е добра и ще бъде от полза само за кучето.

Най-добрите продукти можете да намерите на hranazakucheta.bg.

Как да разберете дали кучешката храна е наистина добра
Към началото