Кои храни за хора са безопасни за кучето ни?

Кои храни за хора са безопасни за кучето ни

Кучетата имат различна храносмилателна система от хората. Това означава, че някои храни, които са безопасни за хората, могат да бъдат вредни или дори много опасни за кучетата. Кои храни за хора са безопасни за кучето ни?

Въпреки това, много човешки храни също са безопасни за кучета и могат да осигурят важни хранителни вещества и ползи за здравето.

Кои храни за хора са безопасни за кучето ни?

Тук ще разглеждаме кои храни за хора, които са безопасни за кучета. Въпреки че много от храните за хора са безопасни за кучета, те обикновено трябва да ядат само в умерени количества.

Човешките храни, които са безопасни за кучета, включват:

Моркови – Морковите са здравословна храна за кучета. Дъвченето на моркови може да помогне за премахване на плаката от зъбите им и да помогне за доброто здраве на зъбите на нашето куче. Морковите също са добър източник на витамин А, който е полезен за имунната система, кожата и козината на кучето.

Ябълки – Ябълките осигуряват много важни витамини за кучетата, включително витамини А и С. Ябълките също са добър източник на фибри, които могат да помогнат за регулиране на храносмилането на кучето. Въпреки това, яденето на гниещи ябълки може да доведе до алкохолно отравяне при кучета.

Бял ориз – Вареният, обикновен бял ориз може да бъде добър вариант за куче с разстроен стомах , тъй като е лесен за смилане и помага за изхвърлянето на изпражненията. Белият ориз обаче може да причини повишаване на нивата на кръвната захар, така че кучетата с диабет трябва да го ядат само в малки количества или въобще да не го ядът.

Млечни продукти – Млечните продукти, като мляко, сирене и обикновено кисело мляко, са безопасни за кучетата в много малки количества. Яденето на твърде много млечни продукти може да причини храносмилателни проблеми. Това е така, защото кучетата имат ниски нива на лактоза, храносмилателен ензим, който разгражда захарите в млякото. Кучетата с непоносимост към лактоза не трябва да ядат млечни продукти. Признаците на непоносимост към лактоза включват диария или повръщане след консумация на всичко, което се съдържа в млечните продукти.

Кои храни за хора са безопасни за кучето ни?
Към началото